INNOGEN

HIGH SCHOOL

Idea Lab

A programról

A korábbi évek sikerére alapozva, de megújulva érkezik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Magyar Innovációs Szövetség és a Startup Campus közös középiskolai programja! Az InnoGEN célja, hogy terjessze a startup vállalkozói kultúrát, ösztönözze a tehetséges fiatalokat saját vállalkozásuk elindításában és már középiskolás korban felhívja a figyelmet az innováció fontosságára.


2020-ban, a megváltozott körülményekre tekintettel, virtuális találkozókat és workshopokat szervezünk, hogy segítsük a fiatal tehetségeket innovatív ötleteik megvalósításában és velük együtt egy inspiráló közösséget építsünk.

“Ha van egy jó ötleted, ne várd meg, míg más megvalósítja 

helyetted!” 

Rácz Gréta, az Ifjúsági Innovációs Verseny díjazottja 

Jelentkezz az InnoGEN programra

A jelentkezés egy max.

2 perces bemutatkozó videóval lehetséges. 

InnoGEN Jamboree: Innováció

május 22., péntek, 17:00

Bemutatjuk középiskolásoknak szóló innovációs találkozóinkat, az InnoGEN Jamboree-kat. Az első alkalom az innovációról és a krízishelyzetről fog szólni, beszélünk a mostani helyzetben is rendelkezésre álló lehetőségekről és arról, miért fontos ilyenkor is az innováció, illetve fiatal vállalkozókat is bemutatunk.

InnoGEN Jamboree: Közösségépítés

május 26., kedd, 17:00

Az innovációban aranyszabály, hogy nem elég egy jó ötlet, a csapat legalább olyan fontos. De mi van akkor, amikor a személyes kollaborációra nincs lehetőség? A második online InnoGEN Jamboree témája a közösségépítés a megváltozott hétköznapokban, ahol a tartalmas kapcsolatok létrehozásáról lesz szó, az oktatástól a zenei közösségekig.

InnoGEN IdeaLAB workshopok

május 29., péntek, 11:00, június 2., kedd, 16:00

Meggyőződésünk, hogy a fiatal tehetségek ötleteire épp úgy figyelni kell, mint azokra, amikkel tapasztalt startupperek állnak elő. Épp ezért rendezzük meg az IdeaLAB workshopokat, ahol arról lesz szó, hogy mitől jó egy jó ötlet, és hogyan lehet eljutni az ötlettől a vállalkozásig. A három legtehetségesebb középiskolai csapat bekerülhet a HU.B Reload Hungary Inkubációs Programjába.

A workshopon való részvételhez előregisztráció szükséges: education@startupcampus.hu

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetése

Nézd velünk a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetését június 5-én a Magyar Innovációs Szövetség és a Startup Campus oldalán! Szorítsunk együtt a 2019/2020-as tanév versenyzőinek!

InnoGEN IdeaLAB Verseny

A 2020-as nyári középiskolai programunk zárásaként tartjuk meg az InnoGEN IdeaLAB versenyt, amelyre középiskolai csapatok startup ötleteit várjuk. Jelentkezz június 18-ig!

30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 

A 2020/2021-es tanévben 30. alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs Szövetség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, melynek népszerűsítésében az InnoGEN program is részt vesz. Ehhez már az őszi jelentkezési időszakot megelőzően közösséget építünk az érdeklődő fiatalok számára, valamint bemutatjuk a verseny részleteit és a korábbi indulók személyes történeteit is. Részletek hamarosan. 

Kontakt

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter

GY. I. K.

Hogy néz ki a képzés?


A képzés online formában lesz megtartva a Zoom program segítségével, rövid elmélettel és sok gyakorlattal: workshopok, csapatmunka, egyéni feladatok, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek – pl. üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs elemzés stb. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kapnak a hallgatók.
Kik jelentkezhetnek a programba?


A csapatnak legalább 2 főből kell állnia, legalább egy csapattagnak magyar állampolgárnak kell lennie, és a 18 éven aluliak számára pedig szülői beleegyezés szükséges. Amennyiben nincs 18. életévét betöltött magyar állampolgár a csapatban, sajnos nincsenek biztosítva a feltételek arra, hogy a képzés elvégzése után a csapat meghívást kapjon a Demo Day-re, és megmérettesse magát a befektetésért.
Mire van szükség a jelentkezéshez?


A jelentkezési lap kitöltésekor egy rövid, maximum 2 perces videót kérünk, amit a Youtube-ra feltöltve tud belinkelni a jelentkező csapat.
Mit kell vállalnia a csapatnak a program való bekerüléskor?


1. A képzésbe bekerült 18. életévüket betöltött részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő
alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 15+5 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik.
2. Minden képzési alkalmon legalább egy csapattagnak részt kell vennie.
Mi a Hiventures?


Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb Kockázati Tőkealap-kezelője, a Hiventures 102,5 milliárd forint tőkéjével, rugalmas befektetési feltételeivel emelkedik ki a tőkealap-kezelők közül. A Hiventures fő küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, és ambíciói között számos, innovatív vállalkozókat segítő tevékenység található. Mindennapi működésünk során a vállalkozói kultúra erősítése, a vállalkozásalapítás-ösztönzés és ezáltal a munkahelyteremtés, a startup közösség edukálása és a fiatalok vállalkozói karrierútjának támogatása kulcsfontosságú szerepet kapnak.
Kik segítenek a képzés során?


Szakmai mentorok, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozz vállalkozást és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek útjára!
Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?


A minimum követelmény, hogy legalább egy tag képviselje a projektet minden képzésen. Ha valamelyik csapattag nem tud ott lenni egy, vagy két bizonyos alkalmon, a csapatból egy főnek részt kell vennie.
Mekkora befektetést lehet kapni a program legvégén?


A kiválasztott Résztvevők 20.000.000,- Ft, azaz húszmillió forint összegű befektetésben részesülhetnek, melyből 15.000.000 forintot a Hiventures. és 5.000.000 forintot a Startup Campus Inkubator Zrt. biztosít.
Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?


A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.
A programban való részvétel garancia-e befektetésre?


A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
Szükséges-e céget alapítani a program során?


Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventures-el együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.
Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?


Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 14% részesedés illeti meg a befektetőket.
Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures és a Startup Campus a csapatoknak?


Ismertetik a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítják az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látják el a csapatokat.

Startup Campus 2020