Startup Campus 2019

Startup Campus x BME

Nézd meg hogyan zárult a harmadik szemeszter, ahol 4 egyetemi ötlet kapott befektetési ajánlatot!

Az első & második képzés sikereit követően a program 2019-ben is elindult! Az őszi szemeszterben már 13 csapat vett részt, melyből négy ötletet is befektetésre érettnek ítélt a Hiventures befektetési bizottsága a Demo Day-en: a méhkaptárak „felokosításával” foglalkozó Okos Kaptár, a vezeték nélküli e-roller töltőállomást fejlesztő Rollin, a köztéri egyszemélyes okosfülkéket megálmodó Silence You Need és a költséghatékony vízelemző módszereket kidolgozó Water MiniLab is megkapta a lehetőséget a 15 millió forintos kezdőtőkére.

SC x BME 2019 

 őszi szemeszter

 

A programról

A hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat figyelembe véve 2018 szeptemberében a BME és a Hiventures együttműködési megállapodást kötött az egyetemi innovációk létrejöttét és sikeres piacra lépését támogató új platform létrehozása érdekében. A megállapodás eredményeként indult el a Startup Campus BME powered by Hiventures program.

Elért eredmények

hallgatói ötlet

résztvevő

csapat

befektetési ajánlat

Demo Day

 

A képzésről

A képzés során a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal ismerkednek meg a résztvevők, amelyeket mentorok által irányított munka keretében gyakorolnak és készségszintre fejlesztenek. A képzéseken az elméleti munkán kívül csapatmunka és vállalati szakemberek bevonásával ipari validáció segíti a résztvevőket az új ismeretek gyakorlati alkalmazásában.

 

Az elméleti képzésekre felkészülésként az aktuális tematikához illeszkedő rövid teszteket, feladatokat oldanak meg az egyetemisták és egy üzleti modellel, szándéknyilatkozat mintával, pénzügyi tervvel és rövid üzleti tervvel, illetve pitch deck-kel rendelkeznek, amit a Demo Day során vállalati partnerek és befektetők előtt mutatnak be. A képzés zárásaként a legjobb csapatok a Hiventures nyílt befektetési ülésén prezentálhatják projektjüket.

 

A Hiventures befektetési menedzserei a programba kerülést követően befektetési tanácsadást adnak és segítik a projekteket a 15M befektetésre.

know-how

kapcsolatok

csapatmunka

befektetés

SC x BME 2019 

 tavaszi szemeszter

Az első képzés sikereit követően a program 2019-ben is elindult! A tavaszi szemeszterben a Tungsram és a Siemens nagyvállalati kihívásaira is jelentkezhettek az egyetemi hallgatók. A képzést április 18-án a Demo Day zárta, ahol a csapatok a Hiventures nyílt befektetési ülésén mutathatták be, hogy hogyan fejlődött projektjük a szakmai mentorok támogatásával.

Közreműködő Partnereink

Közreműködő Diákszervezeti Partnereink