hun_info.png

Van egy jó ötleted?

Mi segítünk a vállalkozásalapításban! 

Jelentkezz képzésünkre és szerezd meg a piacra lepéshez szükséges első 20 milliót! 

A PROGRAMRÓL

Az UNI Győr Startup Program idén megnyitja kapuit a térség tehetségei előtt. Ha van egy jó ötleted, pár hetes képzésünk alatt eljuthatsz a vállalkozásalapításig és megszerezheted az induláshoz szükséges első befektetést 20 millió forint értékben.

A képzés a Széchenyi István Egyetem, a Hiventures és a Quantum Leap együttműködésében, az NKFIH támogatásával és a Startup Campus szakmai mentorálásával jön létre. 

A KÉPZÉSRŐL

A képzés során a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal ismerkedhetsz meg, ezeket mentorok által irányított munka keretében gyakorolhatod és készségszintre fejlesztheted. Az elméleti munkán kívül csapatmunka és vállalati szakemberek bevonásával ipari validáció segít az új ismeretek gyakorlati alkalmazásában.
 
Az elméleti képzés során az aktuális tematikához illeszkedő rövid teszteket, feladatokat oldhatsz meg, és egy üzleti modellel, szándéknyilatkozat mintával, pénzügyi tervvel és rövid üzleti tervvel, illetve pitch deck-kel készülhetsz fel a Demo Day-re, ahol a legjobb csapatok a Hiventures és a Quantum Leap előtt prezentálhatják projektjüket. Itt a legjobbak elnyerhetik a 20 millió forintos befektetési lehetőséget.

KI JELENTKEZHET?

A kiválasztásnál előnyben részesítjük a győri térség jelentkezőit, de a kialakult helyzetre való tekintettel nem utasítjuk vissza az ország más területéről érkező lelkes csapatokat sem.

A jelentkezés 2020. április 12-én lezárult!

Lezárult a jelentkezés a 2020-as tavaszi programra. Számos izgalmas ötlet érkezett, az ezek közül bekerülő csapatokkal áprilisban megkezdjük a közös munkát, amelyet egy virtuális Demo Day-jel zárunk majd.

KÉPZÉSI IDŐPONTOK

1. ALKALOM

Csapat, Lean Startup Methodology, Business Model Canvas intro

   
2. ALKALOM

Üzleti és pénzügyi terv  

 
3. ALKALOM

Business Model Canvas, Go-To-Market strategy, B2B marketing  

 
4. ALKALOM

Roadmapping, IP, 1-pager, Competitive landscape 

 
5. ALKALOM

Pitch deck structure, pitch training  

DEMO DAY

A járványügyi helyzetre való tekintettel az UNI Győr Startup Program képzései online webinárium formájában fognak megvalósulni. Erről bővebb tájékoztatást adunk a bekerülő csapatoknak. Köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket.

Vigyázzatok magatokra!

nkfihicon.png
hiventures.jpg
sze_logo_allo_RGB_white_bg.png
Qleap_logo_arany (feheren)_0131 (1).jpg

GYIK

Kik segítenek a képzések során?


Szakmai mentorok, az egyetem támogató háttere, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozz vállalkozást és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek útjára!
Kik jelentkezhetnek a képzésre?


Minimum két fős csapatok jelentkezését várjuk. Bárki jelentkezhet, nem kitétel, hogy egyetemi hallgató legyen. A csapatban lehet külföldi csapattag is, de a tolmácsolást vállalnotok kell, mert a képzés magyar nyelven folyik. Fontos, hogy a kiválasztásnál ugyan előnyben részesítjük a győri térségből érkező jelentkezőket, de a kialakult helyzetre való tekintettel nem utasítjuk vissza a jó ötleteket és lelkes csapatokat az ország más területeiről sem.
Mit kell vállalnod csapatoddal a programba való bekerüléskor?


1. A képzésbe bekerült részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez és a Quantum Leap Kft-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 20 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik.
2. Minden képzési alkalmon jelen kell lennie minimum egy csapattagnak.
Milyen ötleteket várunk?


A képzésre bármilyen innovatív ötlettel lehet jelentkezni!
Milyen nyelven folynak a képzések?


A képzések magyar nyelven zajlanak.
Mikor lesznek a képzések?


A képzések minden alkalommal csütörtök délutáni időpontra esnek, 14:00-től általában 19:00-ig.
Minden képzési időponton részt kell venned? Mi van, ha nem tudsz ott lenni az egyik alkalmon?


A minimum követelmény, hogy legalább egy csapattag képviselje jelenlétével a projektet minden képzésen.
Hogy néz ki a képzés?


Rövid elmélet és sok gyakorlat: workshop, csapatmunka, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek – pl. üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs elemzés stb. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kapnak a hallgatók.

Az öt alkalmas képzések témái:

1. Csapat, Lean Startup Methodology, Busniess Model Canvas intro

Csapatépítés – a sikeres vállalkozáshoz szükséges kompetenciák felméréséhez és fejlesztéséhez szükséges elméleti alapok és eszközök. Workshop keretében gyakorlatok és játékos tanulás.

Lean Startup methodology – A Lean módszer alapjai, hipotézisalkotás, validálás, ügyfélfejlesztés (customer discovery), deszkamodell (MVP), piaci illeszkedés (PMF) és egyéb alapfogalmakba való bevezetés. Ismerkdedés a Business Model Canvas-szal (BMC).

2. Üzleti és pénzügyi terv

Üzleti és pénzügyi tervezés lépései a Hiventures által elvárt üzleti terv elkészítése. Pénzügyek és befektetés – Alapfogalmak, pénzügyi terv lépései (Hiventures befektetéshez), a befektetéshez szükséges lépések áttekintése, a tárgyalások menete a bemutatkozástól az exit-ig.

3. Business Model Canvas, Go-To-Market strategy, B2B marketing

Osterwalder-féle üzleti modell kilenc blokkjának elméleti háttere és gyakorlati alkalmazása (workshop, peer-to-peer tesztelés). GTM strategy - a Mit – Kinek – Hogyan – Hol adunk el kérdésfeltevés körbejárása, a piacralépési stratégia kialakításának lépései B2B marketing – Piaci szegmentáció módszerei, persona- online jelenlét és tartalom fejlesztés, keresőmotor optimalizálás (SEO), szociális média, brand, média csatornák.

4. Roadmapping, IP, 1-pager, Competitive landscape

Roadmapping – módszertan, az útvonalterv elkészítésének lépései és jelentősége IP – A szellemi tulajdon és annak megvédésével kapcsolatos, elsősorban jogi kérdések és lépések. 1-pager – A befektetői bemutatkozó elkészítésének lépései, kellékei és kivitelezése. Competitive landscape – versenytás technológiák és termékek azonosítása, közvetlen és közvetett versenytársak, versenyelőny, egyediség (USP).

5. Pitch deck structure, pitch training

A befektetői pitch (3-4 perces) szerkezete, logikája és elkészítése. A pitch gyakorlása és a visszacsatolások beépítése. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

6. Demo Day

A Hiventures befektetési bizottsága nyílt befektetési üléssel egybekötött Demo Day-en értékeli az elbírálás után kiválasztott hallgatói csapatokat. A Demo Day-en helyszíni döntés születik a befektetésre alkalmas csapatokról.
Hol lesznek a képzések?


A képzések az SZE Menedzsment Campus-án lesznek.
A képzésen való részvétel garancia-e a tőkebefektetésre?


A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
Mekkora befektetésre leszek alkalmas a képzés elvégzésével?


A képzés elvégzésével a csapatok a Hiventures és a Quantum Leap Inkubációs befektetésére lesznek készen. Az Inkubációs befektetési konstrukció a legkorábbi, azaz ötlet fázisban lévő startupoknak 20 millió Ft-os befektetést nyújt 14% részesedésért.
Milyen feltételeket kell teljesítenem, hogy befektetést kapjak?


A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.

A Hiventures befektetési folyamat az alábbi lépésekből áll:

  • Online jelentkezés a Hiventures weboldalán
  • Pénzügyi és üzleti terv megküldése (ezek elkészítésében segít a Program)
  • Befektetési Bizottság előtt történő pitch (a program végén kihelyezett bizottsági ülés keretében)
  • Befektetési Bizottság döntése
  • Szerződéskötés és cégalapítás
  • Folyósítás
Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures a csapatoknak?


A Hiventures ismerteti a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítja az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látja el a csapatokat.
Kell céget alapítanod a képzés során?


Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventuressel együtt történő cégalapításra, amelyre a program elvégzésre után kerül sor.
Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?


Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 14% részesedés illeti meg a befektetőket.

Projektkód: 2019.1-2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00019